OMEGA-3 KIDS

Capsule masticabile
60% Omega-3 în uleiul de pește
conține vitaminele D, A, C și E

Omega-3 KIDS

Acizii grași esențiali polinesaturați Omega-3 sunt substanțe extrem de importante pentru buna funcționare a organismului, pe care acesta nu și le poate produce singur și de aceea trebuie să le primească din exterior prin hrană sau suplimente alimentare. Cea mai bună sursă de Omega-3 este peștele marin care trăiește în apele reci arctice.

 

Cei mai importanți acizi grași Omega-3 sunt acidul docosahexaenoic (DHA) și acidul eicosapentaenoic (EPA).

 

Pentru copii, acizii grași Omega 3 (în primul rând DHA și în mai mică măsură EPA), sunt esențiali pentru vederea bună, pentru dezvoltarea creierului și pentru dezvoltarea cognitivă.

 

DHA este principalul tip de Omega 3 din materia cenușie a creierului și reprezinta până la 15% din totalul de acizi grași din cortexul frontal.

 

DHA contribuie la dezvoltarea și functionarea normală a creierului (atenție, memorie, rezistență la oboseală, rezistență la stres), dar și la menținerea vederii.

 

DHA este foarte concentrat și în retină. Împreună cu vitamina A, joacă un rol foarte important în dezvoltarea și buna funcționare a ochilor, în menținerea acuității vizuale.

Mai multe studii făcute pe diferite eșantioane de copii, au arătat că DHA are un rol important în ceea ce privește performanțele școlarilor (1), concluzionând că un aport suficient de DHA în copilărie poate contribui la dezvoltarea acestor abilități de natură cognitivă (2).

 

Concluzia: acizii grași Omega 3 (în special DHA) asigură dezvoltarea, buna funcționare și sănătatea creierului și ochilor și pot contribui la dezvoltarea abilităților de învățare, de citire și de planificare ale copiilor.

 

Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de minim de 250 mg DHA, conform prevederilor Regulamentului UE nr 1169/2011.

Foarte important este ca EPA și DHA să fie administrați în formă naturală de trigliceride, formă care este absorbită complet și rapid de organism.

Marea majoritate a produselor similare de pe piață conțin EPA și DHA ca esteri etilici (EE), forme artificiale care se absorb greu și cu randament slab de numai 20-40% din doza administrată (3).

Omega-3 Kids capsule masticabile conține ulei pur de pește oceanic marca Epax, foarte concentrat (minim 60% Omega 3) cu DHA și EPA sub formă de trigliceride.

În plus, fiecare capsulă conține vitamina D, vitamina A, vitamina C și vitamina E. Vitamina D împreună cu vitaminele A, C și E, joacă un rol foarte important în funcționarea sistemului imunitar, în formarea și dezvoltarea oaselor și dintilor, în dezvoltarea uniformă și în susținerea activităților fizice și intelectuale.

Ingrediente

Conținut capsulă: ulei de pește Epax 1500 TGN 10/50 cu 60% Omega-3 (10% EPA / acid eicosapentaenoic și 50% DHA / acid docosahexaenoic, ambele ca trigliceride); ulei de soia hidrogenat (emulsifiant); vitaminele D, A, C și E; aromă naturală de lămâie, îndulcitori (aspartam, manitol și acesulfam K).

 

Înveliș capsulă: gelatină, maltitol sirop (agent de umezire), amidon de orez (agent de încărcare), apă purificată (agent de umezire), glicerol (agent de umezire), colorant dioxid de titan; aromă naturală de lămâie; aspartam (îndulcitor).

Despre Epax

Epax este brandul norvegian lider mondial cu mai mult de 180 de ani experiență în producerea uleiului de pește pur, îmbogățit în Omega-3. Mai multe detalii găsiți pe www.epax.com.

 

Producția de capsule Omega-3 Kids este asigurată de compania farmaceutică Aenova Holding GmbH din Germania. Detalii pe www.aenova-group.com.

Mod de utilizare

Pentru copii peste 3 ani dar și pentru adulți, 2 capsule pe zi. Capsulele pot fi mestecate și au un gust dulce-acrișor foarte plăcut, cu aromă naturală de lămâie.

Atenționări:

  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • Suplimentele alimentare nu pot fi utilizate pentru înlocuirea unui regim alimentar variat și echilibrat și a unui mod de viață sănătos.
  • A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor mici.
  • A se păstra la temperaturi ce nu depășesc 25˚C, în ambalajul original.
  • A se consuma de preferință înainte de data înscrisă pe ambalaj.
  • Nerecomandat persoanelor alergice la pește sau produse din pește.

Bibliography:

  1. “The relationship of docosahexaenoic acid (DHA) with learning and behavior in healthy children: a review”, publicat pe www.ncbi.nlm.nih.gov, autori: Connye NKuratko, Erin Cernkovich Barrett, Edward B Nelson, Salem Norman
  2. “Omega 3 DHA and EPA for cognition, behaviour and mood. Clinical findings and structural-functional synergies with cell membrane phospholipids”, publicat pe www.ncbi.nlm.nih.gov, autori: Kidd PM
  3. “Bioavailability of marine n-3 fatty acid formulations”, autori: Dyerberg J, Madsen P, Møller JM, Aardestrup I, Schmidt EB (2010).