Cat de grava este lipsa de Omega 3 din organism?

Ce inseamna omega – 3 si de ce sunt importante aceste produse?

Omega – 3 defineste cateva substante din clasa acizilor grasi esentiali. Termenul de “esential” se refera la substante foarte necesare organismului nostru pentru buna sa functionare si dezvoltare, substante pe care nu si le poate produce singur si pe care trebuie sa le primeasca din exterior prin alimente si/sau suplimente alimentare.

Cei mai importanti acisi grasi de tip omega – 3 sunt acidul docosahexaenoic (DHA) si acidul eicosapentaenoic (EPA), pentru ca ambii atat separat cat si impreuna intra in diferite structuri si influenteaza direct o serie de procese biochimice in organism.

DHA se gaseste din abundenta in creier si in retina, avand un rol foarte important in formarea, dezvoltarea si buna functionare creierului si ochilor. 

  • Aportul suficient de DHA este important pentru formarea si dezvoltarea sarcinii si in special a creierului fatului. 
  • La fel de important este DHA pentru dezvoltarea si functionarea creierului si ochilor la copiii mici si la adolescenti. 

Foarte important: astfel de efecte se pot obtine NUMAI in conditiile unui aport zilnic de MINIM 250 mg DHA*. 

DHA si EPA impreuna

  • influenteaza buna functionare a inimii si 
  • pot sa reduca nivelul “grasimilor rele” (lipoproteine de joasa densitate – sau LDL) si sa creasca nivelul “grasimilor bune” (lipoproteine de inalta densitate – sau HDL).
  • Aportul suficient de DHA si EPA reduce riscul nasterilor inainte de termen

Foarte important: pentru a influenta buna functionare a inimii, aportul zilnic minim necesar de DHA si EPA impreuna, trebuie sa fie de minim 250 mg*.

*Conform Regulamentului UE nr 1169/2011

Simptome ale deficientei de acizi grasi omega-3

Statisticile medicale recente arata ca peste 90% din populatie nu beneficiaza de un aport suficient de acizi grasi esentiali omega-3 in dieta zilnica. Simptomele deficientei in acesti nutrienti sunt deseori confundate cu manifestarile clinice ale altor carente nutritive sau afectiuni.

Semnele si simptomele pe care organismul le transmite cand nu primeste suficienti acizi grasi omega-3 (obtinut din ulei de peste arctic) sunt

  • oboseala accentuata;
  • lipsa de concentrare;
  • rezistenta fizica scazuta;
  • dureri de cap, senzatia de “ochi uscati”
  • dureri articulare;

Cele mai bune surse de DHA si EPA sant organismele marine, in special pestii care traiesc in apele marine reci (sprot,sardina, macrou, hering, ton, cod, somon). Pentru o buna si corecta alimentare a organismului cu acizi grasi esentiali omega-3, ar trebui ca fiecare om sa consume macar de doua ori pe saptamana carne de peste gras proaspat, provenit din apele reci arctice. Este aproape sigur ca asa ceva se intampla doar in cateva regiuni de pe glob, ceea ce inseamna ca pentru cei mai multi locuitori ai planetei alimentatia este deficitara ca aport de omega-3. 

De aceea devine foarte important accesul la suplimente alimentare cu continut bogat de omega-3, care sa compenseze acest deficit.

CUMPĂRĂ OMEGA-3 FORTE

30 capsule

CUMPĂRĂ OMEGA-3 FORTE

60 capsule