BENEFICII ALE OMEGA-3

Până în prezent au fost publicate mai mult de 33000 de studii științifice pentru EPA și DHA, inclusiv 3700 studii clinice pe om. Cea mai mare parte au subliniat beneficiile administrării de Omega 3 cu ulei de pește au pus în evidență faptul că aportul de EPA și DHA în cantități suficiente este foarte important pentru sănătatea generală și starea de bine a organismului. De exemplu:

 

– Aportul suficient de EPA și DHA susține sănătatea și buna funcționare a inimii, creierului, ochilor, vaselor de sânge, articulațiilor, dar și reglarea multor procese fiziologice în organism.

 

– Aportul suficient de DHA și EPA reduce riscul nașterilor înainte de termen


– Aportul suficient de DHA este important pentru formarea și dezvoltarea sarcinii și în special a creierului fătului.

 

– DHA aduce beneficii în dezvoltarea și funcționarea creierului și ochilor la copiii mici și la adolescenți.

 

– Cea mai mare cantitate de DHA se găsește în retină și în creier.

Omega 3 DHA si EPA

Cele mai bune surse de DHA și EPA sunt organismele marine, în special peștii care trăiesc în apele marine reci (șprot, sardină, macrou, hering, ton, cod, somon). Pentru o bună și corectă alimentare a organismului cu acizi grași esențiali omega-3, ar trebui ca fiecare om să consume măcar de două ori pe săptămână carne de pește gras proaspăt, provenit din apele reci ale arcticii. Este aproape sigur că așa ceva se întâmplă doar în câteva regiuni de pe glob, ceea ce înseamnă că, pentru cei mai mulți locuitori ai planetei alimentația este deficitară ca aport de omega-3.

 

De aceea devine foarte important accesul la suplimente alimentare cu conținut bogat de omega-3, care să compenseze acest deficit de DHA și EPA.

CUMPĂRĂ OMEGA-3 FORTE

30 capsule

CUMPĂRĂ OMEGA-3 FORTE

60 capsule

SIMPTOME ALE DEFICIENȚEI DE ACIZI GRAȘI OMEGA-3

Statisticile medicale recente arată că peste 90% din populație nu beneficiază de un aport suficient de acizi grași esențiali omega-3 în dieta zilnică. Simptomele deficienței în acești nutrienți sunt deseori confundate cu manifestările clinice ale altor carențe nutritive sau afecțiuni.


Semnele și simptomele pe care organismul le transmite când nu primește suficienți acizi grași omega-3 sunt:


– oboseala accentuată;
– lipsa de concentrare;
– rezistența fizică scăzută;
– dureri articulare;


Specialiștii în medicină și nutriție sunt unanim de acord că:


  1. pentru a putea influența buna funcționare a inimii, este necesar un aport zilnic de minim 250mg DHA și EPA împreună;
  2. pentru a influența buna funcționare a creierului, ochilor, dar și pentru buna dezvoltarea a sarcinii, este nevoie de un aport zilnic de 250 mg DHA.


Aportul de Omega-3 sub aceste valori nu generează efecte concrete.