Beneficii omega 3 pentru copii

La copii, acizii grasi omega 3 (in primul rand DHA si in mai mica masura EPA) sunt esentiali pentru vederea buna, pentru dezvoltarea creierului, dar si pentru dezvoltarea cognitiva. 
Omega 3 poate fi un beneficiu in procesul de crestere al copiilor si vom argumenta in continuare acest lucru.

Prima faza de dezvoltare a creierului uman se desfasoara de la nastere, pana la implinirea varstei de 2 ani. Insa chiar si la 2 ani, anumite zone din creier raman dezvoltate incomplet, iar procesul de dezvoltare continua pe perioada copilariei si chiar a adolescentei.

La 6 luni, lobii frontali incep sa fie acoperiti de fibre nervoase cu mielina, proces ce continua pana in adolescenta. Pentru mielinizarea creierului, e nevoie de acizi grasi Omega 3 – DHA. Lobii frontali sunt responsabili pentru activitatile cognitive precum planificarea, rezolvarea problemelor si concentrarea atentiei. 

DHA (acizi grasi Omega 3) are un rol ridicat in performantele scolare ale copiilor

Mai multe studii facute pe diferite loturi de copii, au aratat ca DHA are un rol important in ceea ce priveste performantele scolarilor(1), concluzionand ca un aport suficient de DHA in copilarie poate contribui la dezvoltarea acestor abilitati de natura cognitiva (2).

DHA este principalul tip de Omega 3 din materia cenusie a creierului si reprezinta pana la 15% din totalul de acizi grasi din cortexul frontal.

Concluzia:  acizii grasi Omega 3 (in special DHA) asigura sanatatea ochilor si pot contribui la dezvoltarea abilitatilor de invatare, de citire si de planificare ale copiilor si reprezinta un beneficiu in procesul lor de crestere.

Aportul zilnic minim necesar pentru a genera astfel de efecte, este de 250-500 mg DHA.

Foarte important este ca EPA si DHA sa fie in forma naturala de trigliceride, pentru ca numai aceasta este absorbita complet si rapid de organism. Formele artificiale de esteri etilici se absorb greu si cu randament slab de numai 20-40% din doza administrata(3).

Bibliography:

  1. “The relationship of docosahexaenoic acid (DHA) with learning and behavior in healthy children: a review”, publicat pe www.ncbi.nlm.nih.gov, autori: Connye NKuratko, Erin Cernkovich Barrett, Edward B Nelson, Salem Norman
  1.  “Omega 3 DHA and EPA for cognition, behaviour and mood. Clinical findings and structural-functional synergies with cell membrane psohpholipids”, publicat pe www.ncbi.nlm.nih.gov, autori: Kidd PM  
  2. Dyerberg  J,  Madsen  P,  Møller  JM, Aardestrup  I,  Schmidt  EB (2010)  “Bioavailability  of  marine  n-3  fatty  acid  formulations”.

BUY OMEGA-3 STRONG

30 capsules

BUY OMEGA-3 STRONG

60 capsules